sectorg.bg

Спортни новини и материали

Кой тенисист е спечелил най-много турнири Уимбълдън

Кой тенисист е спечелил най-много турнири Уимбълдън

Тенис турнирът Уимбълдън се провежда от 1877-ма година насам, но остава интересният въпрос, кой тенисист е спечелил най-много пъти в това събитие? В следващите редове ще се опитаме да отговорим и да дадем малко повече информация.

Какво представлява тенис турнирът Уимбълдън

Това е най-престижното и старо тенис събитие в света, което се провежда ежегодно в периода юни-юли месец в Wimbledon. То се нарежда сред най-големите подобни тенис мероприятия от Големия шлем, но е единственото, провеждано на игрище с тревна настилка. Началото на шампионата се дава преди август месец и е с продължение две седмици. Изключение правят случаите, когато има дъждовни метеорологични условия, възпрепятстващи нормалното провеждане на мероприятието.

Тенис турнирът Уимбълдън включва няколко, но провеждани едновременно, състезания по единично и по двойки, за мъже и жени. Допускат се още юноши и девойки при единична игра или по двойки. Участие още вземат и играчи в неравностойно положение, без значение дали са мъже или жени, както и ветерани.

Кой известен тенисист има най-много спечелени титли

Кой тенисист е спечелил най-много турнири Уимбълдън

В най-престижното тенис събитие, участие взимат различни състезатели от всички краища на света, но абсолютен рекордьор по брой спечелени титли на Уимбълдън на сингъл е Роджър Федерер. Той е цели 7 пъти шампион в турнира. Това се случва в изданията за 2003-та, 2004-та, 2005-та, 2006-та, 2007-ма, 2009-та, 2012-та година. Тези поредни и най-много на брой спечелени титли по време на престижното събитие, правят Роджър Федерер един от най-добрите тенисисти на всички времена.

Сред жените на сингъл, с най-много спечелени турнира Уимбълдън е Серина Уилямс. Тя също има 7 престижни награди от това ежегодно събитие. Въпреки всичко, властелините на Големия шлем си остават Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал. Те всъщност са легендите, които през годините успяха да счупят най-много рекорди в престижното събитие и да се утвърдят като най-добрите тенисисти.

Кой е Роджър Федерер

Роджър Федерер е роден на 8-ми август 1981г. в Базел и е един от притежателите на най-много спечелени купи и титли на световно ниво. Неговите постижения накратко са:

  • 20 сингъл титли от Големия Шлем;
  • От октомври 2002г. до ноември 2016г. непрекъснато е в ТОП 10 за най-добри сингъл играчи;
  • През 2008г. е шампион на двойки при мъжете;
  • През юли 2017г. е 8-кратен сингъл шампион на Уимбълдън в историята;
  • 6-кратен победител на финалния турнир на АТР за сингъл и общо победител в 111 АТР мероприятия от този тип;
  • През 2014г. е носител на купа Дейвис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.