sectorg.bg

Спортни новини и материали

Как са направени слот машините

Как са направени слот машините

Играчите на ротативки в съвременните онлайн казина смятат, че ако разберат в по-голяма дълбочина как са направени слот машините, ще разберат и как да печелят повече от тях. По-долу ще разгледаме тази тема, ще дадем някои съвети, пък ще оставим на Вас да решите, дали тази информация Ви е полезна за повече печалби или не.

Какъв е произходът на слот машините и как изглеждат те днес

Първата и идентична на днешните предложения слот машина е направена през 1895 г. от изобретателя Чарлз Огъст Фей. Тя била наречена Либерти Бел и нейната изработка била базирана на три барабана, използващи 5 вида символи. Този механизъм имал способността да образува печеливши комбинации и да изплаща печалби на играчите. Те толкова харесали Либерти Бел, че било пуснато серийно производство и износ за други щатове. По-късно, през 1907 г., Хърбърт Милс създава нова слот машина, наречена Оператор Бел. Тя получава широко разпространение из барове, казина, боулинг клубове и т.н.

Преди появата на интернет, слот машините са били направени с електромеханични въртящи се барабани и спирателен механизъм с анализиращи символите сензори. Така устройството е разпознавало кога има печеливша комбинация. Използваните символи са били във вид на плодчета, камбанки, BAR и т.н. По-късно тези механизми на въртене са заменени от електрически и барабаните са завъртани от електромотор. В случая, играчите не трябва да натискат спирателния механизъм. Днешните варианти са направени изцяло на базата на софтуер и генератор на случайни числа за определяне на печалбите.

Как са направени слот машините 2

Какво е генератор на случайни числа

В основата на всяка слот машина днес, стои генератор на случайни числа. Той е направен на базата на тайни сложни математически алгоритми, определящи случайната комбинация, която ще видите на екрана, след спиране на барабаните. Той работи на базата на сложен 128-битов md5 алгоритъм за криптиране на данните, така че да не бъдат прихващани и разпознавани. Функционалната част на генератора на случайни числа е била направена с участието на психолози, математици и програмисти. Към днешна дата, може да се каже, че надеждността на подобен тип генератори е проверена във времето.

Какви трикове и бонуси предлагат съвременните решения

Съвременните слот машини са направени така, че бонусите и печалбите са предоставяни по един и същи механизъм, с определени леки промени в отделните разновидности. Като цяло обаче, това лесно може да се види, като се проверят правилата на съответната игра. Най-често е необходимо едни и същи символи да се появят на различни места в игралното поле, за да бъде отчетена печеливша комбинация. В съвременните решения обаче присъстват и специални символи, като:

  • Скатер – попадението му в два или повече варианта на игралното поле, например може да донесе на играча бонус от безплатни завъртания или т.н. фрийспинс;
  • Уайлд – друг специален символ, чието едно или две попадения на игралното поле замества съседните знаци и ги превръща в печеливша комбинация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.